Тв и радио Дойче веле на този етап остават в

...
Тв и радио Дойче веле на този етап остават в
Коментари Харесай

Ответна мярка: Русия забрани излъчването на Дойче веле

Тв и радио " Дойче веле " на този стадий остават в историята на територията на Русия.

Като част от първия стадий на ответни ограничения Москва затваря кореспондентския офис на немската телевизионна и радио компания. Руската федерация стартира процедура за признание от способените органи на „ Дойче веле “ за задграничен медиен сътрудник.

Москва стартира да оформя лист с представители на немските структури, участващи в ограничението на излъчването на RT DE, и ще им бъде неразрешено да влизат на територията на Русия.

Руската федерация анулира акредитацията на всички чиновници на съветското бюро на „ Дойче веле “.

На 2 февруари немският регулаторен орган за радио и телевизия разгласи, че не разрешава излъчването на канала RT DE поради неналичието на лиценз за лъчение, напомня БГНЕС. Телевизията беше блокирана от европейската сателитна мрежа на 22 декември по искане на немските управляващи, по-малко от седмица след стартирането ѝ в ефир, само че към момента беше налична по интернет и посредством мобилно приложение.

В отговор на по-ранното решение RT DE съобщи, че прекъсването му е " нелегално " и е резултат от политически напън от страна на Берлин в миг на дипломатическо напрежение сред Германия и Русия.

Ръководителят на съветската държавна телевизия RT съобщи, че немскоезичният канал на мрежата ще продължи да се излъчва, откакто немски регулаторен орган забрани излъчването му на фона на възходящото напрежение сред Москва и Запада.

" Това е цялостна нелепост. Няма да спрем излъчването си ", съобщи основният редактор на RT Маргарита Симонян в Twitter. Тя съобщи, че това е все едно съветският медиен регулатор " да забрани на " Дойче веле " да излъчва на личния си уеб страница ". " Между другото, коства си да опитате ", добави Симонян.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР