Тутанкамон е бил последният извънземен фараон от дълга верига пришълци

...
Тутанкамон е бил последният извънземен фараон от дълга верига пришълци
Коментари Харесай

Тутанкамон е бил последният извънземен фараон?

Тутанкамон е бил последният извънземен фараон от дълга верига пришълци на трона на Древен Египет, настояват уфолози. И напряко питат - бил ли е Тутанкамон извънземен, кръстоска сред човек и пришелец, или си е най-обикновен хомо сапиенс.

А мотив най-изненадващо стана ново изследване за какво мумията на момчето фараон е единствената с цялостен член. Ерекцията е единствената на мумия на действително съществуваща персона, позната до момента на египтолозите, и споделят, че е с кралски размери.

Нито от простолюдието, нито от фараоните е известно някой да е бил мумифициран с каквато и да е форма на ерекция, а още повече цялостна и сложена под 90 градуса. Освен че се вижда по какъв начин младият мъж е добре талантлив, неговата ерекция е мотив за връзка с извънземните. Предполага се, че той умира от случай, когато е 18-19-годишен. Най-вероятно е паднал, когато е карал каляска и това довежда до утежняване на здравето.

Според теорията, че античните богове в действителност са били извънземни, еректиралият пенис на мумията на Тутанкамон го свързва точно с Озирис, висш господ и създател на Египет. Точно Озирис постоянно е изобразяван с ерекция. Дори са правени саркофази, в които горният похлупак е с ерекцията на бога.

Вътре в тези саркофази към този момент не е открито нищо. Но се знае, че всяка година са се правели нещо като кукли мумии от тръстика, зърно, тиня и смоли, в които богът също е бил с цялостен член. Точно ерекцията на тези мумии е била знак за прераждането. Преимуществено Озирис от боговете е изобразяван с ерекция, която се възприема като знак на неговата висша власт и плодородна мощ, както и на мита, че той всяка година умира и по-късно още веднъж се ражда.

Проучване на проф. Салима Икрам от Американския университет в Кайро гласи, че ерекцията на мумията на Тутанкамон непосредствено го свързва с господ Озирис. Бащата на Тутанкамон – Ехнатон, прави гражданска война, в която не признава старите богове, а единствено един – Атон, който е настойник на слънчевия диск. Ерекцията на Тутанкамон е директна препратка към връзка със старите и отстранени от татко му богове, гласи изследването на професорката и знак на премахването на революцията на Ехнатон.

Според предходни изследвания обаче Тут е допустимо да е с еректирал пенис поради контузията. Много рядко се случва млади мъже, починали принудително или от произшествия, да получават постмортална ерекция. Предполага се, че това може да е произлязло и в тази ситуация с Тутанкамон, като балсаматорите са я оставили.

Професорката още твърди, че мумията на Тут е без сърце (което би трябвало да бъде до саркофага в специфична урна) като намек, че фараонът е прероденият господ Озирис, чието тяло е било раздрано и сърцето му е изчезнало. Няма и по този начин наречения сърдечен скарабей – дрънкулка на свещения бръмбар скарабей, която се е поставяла на мястото на сърцето в някои от случаите с мумифициране. Други учени обаче считат, че сърцето просто или е изгубено след отварянето на гробницата от Картър, или най-вероятно е било развалено при мумифицирането още в древността.

Що се отнася до Картър, то той още през 1922 година, когато открива мумията на Тутанкамон, отстранява и пениса му от нея. Но го резервира и той сега се съхранява. Затова в множеството случаи мумията на Тут е покрита с бяло платно от кръста надолу и малко на брой са египтолозите, които са я виждали осакатена онлайн. Според последователите на теорията за извънземни в древността бащата на Тутанкамон е бил извънземен или най-малко кръстоска сред човек и извънземно. Самият Тут също е могъл да бъде плод на връзката сред извънземно с човек или напряко от двама пришълци, гласи теорията. Някои даже споделят, че Ехнатон е последният извънземен фараон в Древен Египет.

Според преданията в античната страна Аменхотеп Четвърти, както са първичните имена на фараона и считан за татко на Тут, е дошъл на Земята от космоса и е наследник на богове – т.е. на извънземни съгласно новите разбирания по въпроса. След възкачването си обаче фараонът взема решение да направи гражданска война и да отхвърли вярата в старите богове, включително и към Озирис, като приема името Ехнатон (Угоден на Атон, т.е. на слънчевия диск). Според уфолози тук имаме битка сред разнообразни типове извънземни (какво друго, в случай че не това?). Първо тези на Ехнатон побеждават, само че по-късно властта се връща още веднъж при почитателите на Озирис и Амон Ра. С възкачването на Тутанкамон старите господари се завръщат, само че в никакъв случай повече извънземен не сяда на трона на Египет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР