Туск е във Варна за среща с турския президент Ерджеп

...
Туск е във Варна за среща с турския президент Ерджеп
Коментари Харесай

Въпросът, Който Всички Си Задават! Ще Гони Ли България Руски Дипломати!? Преди Малко От Външно Министерство Окончателно Съобщиха, Че

Туск е във Варна за среща с турския президент Ерджеп Ердоган. В морската ни столица дойде и шефът на Европейска комисия Жан Клод Юнкер.

Преди дни министър председателят Бойко Борисов разгласи, че към този момент няма съществени доказателства Русия да е взела участие в покушението против Скрипал, а единствено догатки. Той прикани за цялостно следствие на случая, тъй като той визира сигурността на Европа.

До този ход се стигна, откакто английският министър председател Тереза Мей се обърна към другите европейски водачи на срещата на високо ниво в Брюксел, с цел да ги призове да поддържат оценката на Англия, че Русия е отговорна.

28-те държави-членки на Европейски Съюз излязоха с декларация, че са се съгласили, че е доста евентуално Русия да бъде виновна за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия на 4 март и подредиха изтеглянето на посланика на блока в Москва. Германия, Франция и Полша до момента споделиха, че всяка от тях ще изгони по четирима съветски дипломати, Чешката република и Литва – по трима, Италия, Дания и Холандия по двама, а Латвия – един.

Още в събота се появи информация в английския щемпел, съгласно която България ще изгони съветски дипломати от страната ни. Тогава от външно министерство обявиха, че София няма такива проекти за момента.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР