Турция заяви в петък, че дава награда от четири милиона

...
Турция заяви в петък, че дава награда от четири милиона
Коментари Харесай

Турция дава $ 700 000 за главата на палестинец

Турция съобщи в петък, че дава премия от четири милиона лири (700 000 долара) за информация, която би довела до залавянето на някогашния забележителен фактор в палестинските среди Мохамед Дахлан, в този момент в заточение в Обединените арабски емирства.
Турция упреква Дахлан, че е наемник на ОАЕ и е взел участие в опита за прелом през 2016 година против президента Реджеп Тайип Ердоган.
Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу сподели на в. " Хюриет ", че Дахлан ще бъде включен в листата с най-търсените терористи, съобщи БГНЕС.
Дахлан стана нечовечен противник на някогашния си съдружник в палестинската партия Фатах, Махмуд Абас, преди да избяга в заточение.
Турските медии постоянно упрекват Дахлан за присъединяване в провалилия се опит за прелом през 2016 година и неотдавна за неговата роля в убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул предходната година.
Министърът на външните работи Мевлют Чавусоглу предишния месец упрекна ОАЕ в прикриване на терорист: " (Дахлан) избяга при вас, тъй като е сътрудник на Израел ", сподели той пред " Ал Джазира ".
Чавушоглу също така упрекна ОАЕ, които имат напрегнати връзки с Турция, че се пробват да заменят Абас с Дахлан.
В изявление за саудитска телевизия Дахлан отвърна бурно, като упрекна турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че поддържа " терористични групировки " в Сирия, краде злато от либийската централна банка и " работи сякаш е пълководец на преданите ".
58-годишният Дахлан беше наказан задочно на три години затвор през 2016 година от палестински съд за корупция и има правосъдно разпореждане да възвърне 16 милиона $, споделиха юристите му.
Той беше шеф на вътрешната сигурност в Газа, само че изпадна в неизгодно състояние, откакто силите му бяха надвити от Хамас през 2007 година, което докара до изгонването на Фатах от територията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР