Турция започва постепенно да въвежда ограничения, за да спре разпространението

...
Турция започва постепенно да въвежда ограничения, за да спре разпространението
Коментари Харесай

Мерките срещу COVID-19 в Турция удариха хасковлии

Турция стартира последователно да вкарва ограничавания, с цел да спре разпространяването на ковид. До момента на територията на страната са регистрирани 5 случая на болни. Турция обаче не оповестява в кои градове са болните, написа haskovo.live.

В най-посещавания от хасковлии град – Одрин, два пазара към този момент затвориха. Първи кепенци хлопна по този начин нареченият „ петъчен” пазар, който е най-вече за облекла на едро.

Днес пазарът за домашно произвеждане също е затворен. Тържището събираше дами от селата от Одринския вилает, които продаваха артикули, лично произвеждане – мед, баници, мляко, сирене, зеленчуци.

Хотели в Одрин към този момент филтрират клиентите си. Резервации се отхвърлят на българи.

Училища, университети и детски градини са затворени.

Общината в Одрин даде пролонгация от два месеца за сметките за вода на всички семейства. През този интервал водата няма да бъде спирана, даже и да не е платена.

Засега отлагане на сметки за тока не е оповестено. Банките също не са заявили период на изчакване при заемите.

В цяла Турция от на следващия ден се вкарва 12-дневен заплатен отпуск за кърмачките, бременните дами, хората с трайни увреждания, възрастните над 60 години, които работят в държавната администрация и не са на управителен пост. Принудителната отмора е подредена от Министерството на здравеопазването.

В Анкара и в Измир, общинските служителки, които имат деца до 12 години, са в заплатен отпуск. Засега в Одрин сходна мярка не е въведена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР