Турция започва да обсъжда с европейски държави покупка на 40

...
Турция започва да обсъжда с европейски държави покупка на 40
Коментари Харесай

Турция се оглежда за самолети Eurofighter поради неясноти по сделката за F-16 със САЩ

Турция стартира да разисква с европейски страни покупка на 40 самолета Eurofighter Typhoon откакто откри, че настояването й за самолети F-16 от Съединените щати може не бъде изпълнено, заяви през днешния ден източник от турското министерство на защитата, представен от. Министърът на защитата Яшар Гюлер ще беседва по въпроса с английския си сътрудник Грант Шапс в Анкара в четвъртък. Турция желае да купи новопостроени и най-модерната версия на " Eurofighter ".

Министърът на защитата Яшар Гюлер сподели предходната седмица, че Турция договаря с Англия и Испания за закупуване на самолети Eurofighter Typhoon. Германия се опълчи на концепцията. През октомври 2021 година Турция изиска да купи 40 изтребители F-16 от Lockheed Martin Corp. и 79 осъвременени комплекти за своите съществуващи бойни самолети. Администрацията на президента Джо Байдън поддържа продажба за 20 милиарда $, само че имаше възражения в Конгреса на Съединени американски щати поради отлагането от Турция на разширението на НАТО и реномето й по въпроса за правата на индивида.

" Турските военновъздушни сили се нуждаят от нови самолети. Нашият първи избор е F-16... Но имайки поради опцията да не получим позитивен отговор в този нескончаем развой, самолетите Eurofighter Typhoon са най-подходящата опция на F-16 ", споделя източникът. Длъжностни лица от Обединеното кралство споделят, че биха могли да оказват помощ, убеждавайки Германия да отхвърли възраженията си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР