Турция заплаши да напусне европейското първенство по баскетбол. Причината са

...
Турция заплаши да напусне европейското първенство по баскетбол. Причината са
Коментари Харесай

Турция заплаши да напусне Евробаскет 2022

Турция заплаши да напусне европейското състезание по баскетбол. Причината са свадите в мача с домакина на шампионата Грузия. Двубоят приключи 88:83 в интерес на след две продължения.

Помощник-треньорът на Турция Хакан Демир разгласи, че баскетболистът Фуркан Коркмаз е бил атакуван от трима играчи на Грузия плюс хора от защитата, предава Българска телеграфна агенция. Федерацията на страната изиска записи от охранителните камери.

„ Дойдохме тук да играем баскетбол, нищо повече от това, и всичко би трябвало да е на терена, само че за жалост има огромен скандал отвън терена, а това не е хубаво за спорта. Това трябваше да е единствено баскетболен мач, само че не беше по този начин. Имаме още два мача тук. Но когато те отиват в съблекалнята, трима от грузинския народен тим плюс защитата предизвикват пердах, което е неприемливо. Грузия победи и ги поздравяваме, само че това няма значение в този момент. Важното е това, което става в коридора, и тази вест стигна до нашите играчи, по какъв начин наш играч е бил нападнат “, сподели Демир.

Федерацията на Турция подаде контестация, защото 22 секунди са били изгубени от часовника по време на произшествия в четвъртата част.

Националите на България са в същата група. Те имат три загуби и са последни в класирането. До края на груповата фаза нашите срещат точно Грузия на 6 септември и Белгия ден по-късно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР