Турция взе решение да смени името си, като по този

...
Турция взе решение да смени името си, като по този
Коментари Харесай

Турция реши да си смени името

Турция взе решение да смени името си, като по този метод управляващите ще ребрандират имиджа на страната пред света, заяви телевизия TRT, представена от Debati.bg.

По-рано този месец турският президент Реджеп Тайип Ердоган излезе с изказване, в което сподели, че интернационално приетото име на страната се трансформира от „ Turkey “ на „ Turkiye “, заяви малкия екран.

„ Думата „ Turkiye “ най-добре показва и показва културата, цивилизацията и полезностите на турската нация “, се споделя в изказването.

На турски страната се назовава точно Turkiye. Тя приема името, откакто получава самостоятелност от западните сили през 1923 година, които краткотрайно я окупират. През цялата история европейците са я познавали като османска страна. След това я познават под доста вариации на думата „ Турция “. Името, което се употребяваше най-вече, беше латинското „ Turquia “, а най-присъстващо беше „ Turkey “.

Според речника на Кеймбридж, думата „ Turkey “ се дефинира като „ нещо, което пада неприятно “, а също и „ малоумен “ или „ комичен човек “.

Огромно болшинство от хората в Турция имат вяра, че наименуването на страна съгласно нейната локална разновидност има смисъл и е в сходство с задачите на страната за установяване по какъв начин другите би трябвало да я разпознават.

Съгласно с това в неотдавнашно изказване стана ясно, че в подтекста на укрепването на марката „ Turkiye “, терминът „ Türkiye “ ще се употребява във всички типове действия и преписка, изключително в публични връзки с други страни и интернационалните институции и организации, вместо „ Turkey “, „ Turkei “, „ Turquie “ и други сходни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР