Турция влиза в пълен триседмичен локдаун от 29 април, но

...
Турция влиза в пълен триседмичен локдаун от 29 април, но
Коментари Харесай

Турция в пълен локдаун, но не и за туристите

Турция влиза в цялостен триседмичен локдаун от 29 април, само че строгите ограничавания няма да важат за задграничните туристи, излиза наяве от известие на турското министерство на вътрешните работи, представено от Анадолската организация.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи нощес въвеждане на цялостен локдаун от 19.00 часа на 29 април до 05.00 часа на 17 май в границите на новите ограничения в битката с ковид. Заключването съответствува с религиозния празник Рамазан.

След съвещание на държавното управление Ердоган посочи, че Турция би трябвало бързо да понижи дневните случаи на ковид под 5000 дневно.
Освобождаването от рестриктивните мерки на комендантския час се отнася за чужденците, които се намират в нашата страна краткотрайно в границите на туристическа активност. Комендантският час обаче важи за чужденците, които имат позволение за престояване в страната, се споделя в циркуляр на министерството на вътрешните работи на Турция.

По време на локдауна питателните магазини и пазарите ще работят от 10 ч. до 17 ч. от понеделник до събота. Гражданите ще могат да ги посещават единствено пеш. Ще работят дежурни аптеки. Ресторантите ще оферират единствено храна за у дома. Ресторантите в хотелите ще обслужват единствено гостите на хотела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР