Турция вече няма да спира бежанците, тръгнали към Европа, съобщи

...
Турция вече няма да спира бежанците, тръгнали към Европа, съобщи
Коментари Харесай

Турция обяви, че вече няма да спира бежанците, тръгнали към Европа

Турция към този момент няма да стопира бежанците, тръгнали към Европа, заяви БНР като цитира Ройтерс. Изявлението е направено от почитан държавен източник. Отказът на Турция е подбуден от ударите на сирийската войска против позиции на турски военни, при които починаха 33 бойци.

В момента в Турция има над 3,7 млн. бежанци. Според тамошни медии част от тях са тръгнали към границите с България и Гърция. Част от хората са се пробвали да преминат през пункта „ Капитан Андреево “, само че са били спрени от граничната полиция, настояват турските медии. От Министерство на вътрешните работи към този момент не оповестява за проблеми. Според последната информация трафикът на граничните пунктове е натоварен на излаз.

Анкара отговори на ударите по личните си позиции, напомня БНР.

" Всички известни позиции на режима бяха обстреляни от нашите сухопътни и военновъздушни елементи ", сподели в официално съобщение ръководителят на Дирекцията по връзки в турското президентство Фахреттин Алтун.

Вследствие на ескалацията на напрежението в Сирия в Анкара се организира изключителна среща, управлявана от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. Заседанието в президентския замък продължи два часа и в него взеха присъединяване военният и външният министър, началникът на Генералния щаб, ръководителят на разследващата работа Разузнавателна служба на Турция и други високопоставени публични лица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР