Турция вече не се нуждае от членство в Европейския съюз,

...
Турция вече не се нуждае от членство в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Ердоган: Турция вече няма нужда от членство в Европейския съюз

Турция към този момент не се нуждае от участие в Европейския съюз, само че няма да се откаже едностранно от договарянията за присъединение, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред Народното събрание през днешния ден, съобщи " Ройтерс ".

" Ние няма да бъдем страната, която ще се откаже. Казано почтено, ние към този момент не се нуждаем от участие в Европейски Съюз ", сподели турският президент. По думите му в случай че Европейски Съюз желае да направи " скок напред ", има единствено един метод да го стори - да даде на Турция участието и да задейства развой на културно и икономическо развиване.

Коментарът на Ердоган е в отговор на апела на немския водач Ангела Меркел да се прекратят договарянията с Турция за участие в Европейски Съюз. Някои страни като Австрия и Люксембург към този момент приветстваха концепцията, само че доста други са резервирани - поради въпроси като мигрантската рецесия, а и свързащото множеството страни членки и Турция участие в НАТО.

Преговорите за присъединение с Турция не престават към този момент 12 години и от известно време са в застой. Европейски Съюз е мощно сериозен към дейностите на Анкара и Ердоган след опита за прелом предходната година, като арестуването на десетки хиляди жители, напомня " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР