Турция вече не е държава, чието търпение да бъде изпитвано,

...
Турция вече не е държава, чието търпение да бъде изпитвано,
Коментари Харесай

Ердоган: Ако някой иска да се изправи срещу нас, нека да заповяда

Турция към този момент не е страна, чието самообладание да бъде изпитвано, а решимостта, опциите и смелостта ѝ да бъдат подлагани на тест, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турската частна телевизия НТВ.

Ердоган приказва на събитие за отбелязването на борбата при Манцикерт от 1071 година сред Византийската империя и селджукските турци, приключила с тежко проваляне за Византия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това, че хора, които не могат да са почтени и за византийското завещание, през днешния ден, взимайки зад тила си европейците, се стремят към неправда, безвластие и пиратство, е знак, че не са съумели да научат нищо от историята ", сподели президентът на Турция. " Приканяме събеседниците си да влязат в релси и да се въздържат от неточности, които ще открият път към личното им заличаване ", сподели още той. Ердоган акцентира, че когато Турция споделя, че ще направи нещо, то тя ще го направи и ще заплати нужната цена.

" Ако има някой, който желае да се изправи против нас, дано да заповяда, в случай че ли не, ние ще се погрижим за личните си неща ", сподели той. " Така, както ние нямаме аспирации към ничия непозната земя, суверенитет и ползи, по този начин и в никакъв случай няма да отстъпим от това, което е наше ", уточни Ердоган и акцентира: " Турция ще вземе това, което е нейно право, в Средиземно, Егейско и Черно море ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР