Турция вече е подготвила мащабната си военна операция в Северна

...
Турция вече е подготвила мащабната си военна операция в Северна
Коментари Харесай

Турция вече обстрелва позиции на кюрдите в Северна Сирия

Турция към този момент е подготвила огромната си военна интервенция в Северна Сирия. Съединени американски щати са изтеглили военнослужещите си от региона, с което на процедура се отхвърлиха да пазят досегашните си кюрдски съдружници и утвърдиха проектите на турския президент Реджеп Ердоган.

Всички подготвителни дейности за възможна военна интервенция в Североизточна Сирия са приключени, разгласи турското министерство на защитата в Туитър.

Установяването на " сигурна зона " е значително за приноса към налагане на мир и непоклатимост в района, както и за това сирийците да живеят в сигурност, добави министерството.

Турската артилерия е обстрелвала позиции на кюрдски формирования на Сирийските демократични сили (СДС) в северната част на провинция Ракка. Обстрелвани са били кюрдски позиции на изток от град Тал Абяд. Засега няма информация за жертви и ранени кюрдски бойци, заяви сирийското радио Шам-ФМ.

Телевизия Ал Маядин пък заяви, че турската авиация е нанесла удар по щаб на кюрдски формирования, влизащи в обединението Съюз на демократичните сили, в град Ал Маликия, в североизточната част на сирийската провинция Хасака.
По данни на телевизия Ал Хадас авиоудари са били нанесени и по гранична околност сред Сирия и Ирак, при които са били разрушени два моста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР