Турция вчера прехвърли прага от 25 хиляди жертви на коронавируса,

...
Турция вчера прехвърли прага от 25 хиляди жертви на коронавируса,
Коментари Харесай

Броят на починалите от К-19 в Турция премина нова кошмарна граница

Турция през вчерашния ден трансферира прага от 25 хиляди жертви на ковид, заяви Асошиейтед прес, като се базира на здравното министерство. След като за 24 часа бяха регистрирани нови 140 смъртни случая, свързани с COVID-19, общият брой на умрелите от началото на епидемията през март доближи 25 073.

В началото на декември държавното управление върна рестриктивните мерки, в това число вечерен час през работните дни и цялостен локдаун през уикендите, с цел да понижи разпространяването на болестта. Броят на случаите на болест на дневна база падна до към 6000 през последните дни, откакто през декември доближи над 33 000, отбелязва организацията.

В Турция е записана имунизацията КоронаВак на китайската фармацевтична компания Синовак. Първият стадий от всеобщата имунизация стартира на 14 януари измежду медиците.

На 19 януари страната стартира имунизация на настанените лица и личния състав в домовете на възрастни хора и центровете за грижа за хора с увреждания, както и на хората на възраст на и над 90 години, на които имунизацията също се слага от медицински екипи в домовете им.

От 21 януари стартира имунизирането на лицата над 85-годишна възраст. До предходната събота над 1,2 милиона души са получили първата доза от имунизацията, заяви здравният министър Фахреттин Коджа.

Източник: nova.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР