Турция в момента не спазва основни принципи на правовата държава

...
Турция в момента не спазва основни принципи на правовата държава
Коментари Харесай

"Не можем да мълчим" за Полша, нито да говорим за митническия съюз с Турция, каза Меркел

Турция сега не съблюдава съществени правила на правовата страна и по тази причина Берлин реши да " преориентира " политиката си към Анкара, сподели немският канцлер Ангела Меркел на постоянната си лятна конференция. Изявата ѝ пред медиите е по-малко от месец преди федералните избори и ден преди посещаване на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Берлин.

" Искам да имаме по-добри връзки с Турция, само че сега това не е допустимо... Трябва да гледаме към действителността. Това е доста комплициран миг в връзките ни. " Меркел също по този начин настоя всички арестувани немски жители " да бъдат освободени ".

" Относно митническия съюз желая ясно да кажа - и ще го кажа да ръководителя на (Европейската) комисия на следващия ден и на председателството (на ЕС), което е отговорно за това - аз, а и ние като немското държавно управление, не мислим, че ще можем, в околните месеци, да дадем мандат за диалози за митнически съюз, до момента в който обстановката сега продължава, " добави канцлерът. Преди две седмици Анкара упрекна Германия, че " дава заповеди " на Еврокомисията за митническия съюз, чието разширение страната разисква с Европа от години.

Меркел разяснява и въпроси, свързани със обстановката в Полша, мигрантската рецесия, еврозоната и абсурда с излъчванията в немската автомобилна промишленост.

" Не можем да мълчим " за Полша

След въпрос на кореспондент за позицията на държавното управление в Берлин за противоречивата правосъдна промяна в Полша тя сподели: " Върховенството на закона в Полша... е сериозна тематика... Не можем просто да се сдържаме и да не споделяме нищо, с цел да е безшумно и умерено. " Меркел добави, че ще разиска тематиката на срещата с Юнкер в сряда.

" Изискванията за съдействието в границите на Европейския съюз са правилата на върховенството на закона, " сподели още тя. Според " Шпигел " думите ѝ са извънредно остра форма на рецензия към Варшава, против която Европейски Съюз към този момент стартира няколко процедури.

Европа " не си е написала домашното " за мигрантската рецесия

Меркел се разгласи за промяна на Дъблинското съглашение за мигрантите, каквато поддържа още веднъж на среща с европейски и африкански водачи в Париж ден по-рано, заставайки зад предлагането за основаване на " горещи точки " за регистрация на претенденти за леговище в Европа на африканска територия. " Европа не си е написала домашното... (системата) би трябвало да се реформира и вътрешните министри работят по това. Не всички желаят да подсигуряват заслужено систематизиране на мигранти, когато те идват в Европа. "

Канцлерът в същото време отбрани настоящия курс на мигрантската политика на Германия и сподели, че стъпките, инициирани от Берлин против трафикантите на хора и за справяне с мигрантския проблем на територията на Африка са в духа на решенията от 2015 година

Скандалът с нездравословните излъчвания е " огромно отчаяние "

Коментирайки абсурда с манипулираните нездравословни излъчвания на немски коли, тя сподели, че " има огромно отчаяние " от автомобилната промишленост поради абсурда - " и то освен у мен, можете да го видите измежду хората. Има известно чувство за яд. И не може да продължим както нормално с автомобилната промишленост, " изясни тя и акцентира, че ще предстоят нови диалози с представители на автомобилната промишленост.

Изненадата

Необичайният ход на Меркел се състои в решението ѝ да назове политическите си съперници непосредствено дни преди изборите, което нормално не прави, разяснявайки ефирен спор с съперника си от социалдемократите Мартин Шулц и наричайки " расистко " изявление на Александер Гауланд от " Алтернатива за Германия ", написа в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". Гауланд, който е претендент за канцлер от AfD, сподели предходната седмица за министър Айдан Йозогуз, че ще я " върне " в Турция.

" Днес още веднъж загатнах Мартин Шулц, " сподели още тя. До момента канцлерът се въздържа да загатва главния си съперник, пред който има сериозна преднина съгласно социологическите изследвания.

Меркел в същото време отхвърли акцията, която води да е " скучна " и сподели, че няма смисъл да се занимава с нападки към политическите съперници, когато това не е належащо.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Изборите в Германия (83)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР