Турция удари 71 обекта, за които се твърди, че са

...
Турция удари 71 обекта, за които се твърди, че са
Коментари Харесай

Турция удари 71 цели в Ирак и Сирия като отмъщение за смъртта на войници

Турция удари 71 обекта, за които се твърди, че са свързани с кюрдски групи в Сирия и Северен Ирак по време на въздушни набези, стартирани тази седмица като възмездие за гибелта на 12 турски бойци в Ирак, сподели министърът на защитата.

Във видео известие, оповестено на X, министърът на защитата Яшар Гюлер съобщи в сряда, че минимум 59 кюрдски бойци са били „ обезвредени “ при офанзивите. Анкара употребява този термин за убити или пленени бойци на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).

Дванадесет турски бойци са били убити по време на боевете с ПКК в Северен Ирак, заяви Министерството на защитата в събота, което накара Турция да извърши голям брой въздушни набези и интервенции в района.

„ Болката ни е огромна, само че решимостта ни е цялостна “, сподели Гюлер. „ Ние отмъстихме [за смъртта] на нашите скъпи деца и ще продължим да го вършим. “

Военните интервенции се ускориха през последните 36 часа, сподели президентът Реджеп Тайип Ердоган в сряда, до момента в който даде обещание да о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР