Турция тясно си сътрудничи с Русия в енергийния сектор и

...
Турция тясно си сътрудничи с Русия в енергийния сектор и
Коментари Харесай

Анкара се възпротиви на санкции от САЩ за ”Турски поток”

Турция тясно си сътрудничи с Русия в енергийния бранш и в това отношение републиката е срещу едностранните наказания от страна на Съединени американски щати, съобщи пред ТАСС формален представител на Анкара, разяснявайки желанията на Съединени американски щати да включат ”Северен поток-2 ” и ”Турски поток ” в листата на плановете, подлежащи на ограничаване, в сходство със Закона за противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания (CAATSA).
" Турция във всички случаи декларира, че се опълчва на едностранните наказания. Имаме доста близки връзки с Русия в енергийния бранш. " Турски поток " е план, основан и осъществен в сходство с потребностите и условията на страните от района. Затова ние не считаме вярно Съединени американски щати да се намесва в делата на съответните страни по сходен метод ", сподели източникът, чието има обаче не се оповестява, осведоми Българска национална телевизия.

Американският държавен секретар Майкъл Помпео съобщи в сряда, че организацията му ще включи " Северен поток-2 " и " Турски поток " измежду плановете, подлежащи на ограничаване на наказания.

Капацитетът на газопровода " Турски поток " с дължина 930 км е 31,5 милиарда кубически метра газ годишно. Първата тръба с потенциал 15,75 милиарда кубически метра газ годишно е предопределена за потребителите в Турция, втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа.

Газопроводът минава по дъното на Черно море от територията на Русия до брега на Турция. Следва сухопътна директна линия до границата със прилежащите страни, откъдето в този момент газ се изнася за Гърция, България, Северна Македония. В бъдеще (след привършване на построяването на цялата инфраструктура) газът ще стига до Сърбия и Унгария по плана " Балкански поток ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР