Турция трябва да остане на пътя, водещ към членство в

...
Турция трябва да остане на пътя, водещ към членство в
Коментари Харесай

Европейският докладчик за Турция: Анкара трябва да остане страна кандидат

Турция би трябвало да остане на пътя, водещ към участие в Европейския съюз, съобщи през днешния ден в Истанбул новият докладчик на Европейския парламент за Турция Начо Санчес Амор, съобщи ДПА.

" Турция е и би трябвало да остане страна претендент макар сегашните компликации в връзките сред Европейски Съюз и Турция ", сподели Амор след първото си публично посещаване в Турция, където тази седмица се срещна с членове на държавното управление и представители на локалните управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че Турция и Европейски Съюз се нуждаят от по-интензивна връзка, с цел да преодолеят съществуващата взаимна липса на доверие.

Санчес Амор прикани за промени в правораздаването и медиите в Турция.

Преговорите за участие на Турция в Европейски Съюз започнаха през 2005 година, само че връзките им са нестабилни, изключително след ограниченията, подхванати от турското държавно управление след опита за прелом през 2016 година Спорът за газовите изследвания в Средиземно море и турската военна атака в Сирия в допълнение обтегнаха връзките с Европейски Съюз през предходната година. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР