Турция така и не допусна преминаването през Босфора на руските

...
Турция така и не допусна преминаването през Босфора на руските
Коментари Харесай

Турция не пусна руски военни кораби Варяг и Адмирал Трибуц в Черно море

Турция по този начин и не позволи прекосяването през Босфора на съветските военни кораби " Варяг " и " Адмирал Трибуц ", тъй че вместо към Черно море, те се насочат назад към Владивосток.

От началото на февруари корабите на Тихоокеанския флот на Русия чакат позволение от турските управляващи да прекосят пролива, с цел да навлязат във водите на Черно море, а оттова да нападат украинската територия.

Анкара по този начин и не им разреши да го създадат. Двама кораба - ракетният крайцер " Варяг " и огромният противолодъчен " Адмирал Трибуц ", бяха видяни от корабни наблюдаващи в неделя, 6 ноември, в Сингапурския проток на път за базата им във Владивосток, съобщи Актуално.

" Виждате ли буквите " Z " и " V " на тръбите? Това е като в остарелия анекдот: " Не свършиха работа ". И всичко това поради Турция с нейните проливи. Чакахме 9 месеца. Изморихме се, нямаше къде да се ремонтираме, екипажите просто полудяха ", написа ръководителят на групата за мониторинг на Института за черноморски стратегически проучвания Андрей Клименко във Facebook.

По думите му, " Варяг " и " Адмирал Трибуц " са били в Средиземно море от 2 февруари и са се подготвяли да бъдат трансферирани в Черно море в помощ на съветската войска, само че на вятъра.

RFS Varyag (011), RFS Admiral Tributs (564) and RFS Boris Butoma, Transits the Singapore Strait.
— Straits Sights (@StraitsSights)

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР