Турция спира присъединяването на Швеция към западния военен алианс повече

...
Турция спира присъединяването на Швеция към западния военен алианс повече
Коментари Харесай

Турция одобрява кандидатурата на Швеция за присъединяване към НАТО - оставяйки една страна да даде зелена светлина

Турция стопира присъединението на Швеция към западния боен алианс повече от година, обвинявайки страната, че е прекомерно снизходителна към групи, които турското държавно управление счита за закани за сигурността.

Членката на НАТО търсеше отстъпки от Швеция, в това число по-твърда позиция по отношение на кюрдските екстремисти и членовете на мрежа, която Турция упреква за несполучливия прелом през 2016 година

Турция беше ядосана и от поредност от демонстрации на поддръжници на неразрешената Кюрдска работническа партия в Швеция, както и от митинги за изгаряне на Корана в страната, които разгневиха мюсюлманските народи.

Въпреки това, Турция Народното събрание утвърди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО във вторник след повече от четири часа спор.

Управляващата партия на президента Реджеп Тайип Ердоган, нейните националистически съдружници MHP и главната опозиционна CHP гласоподаваха 287-55 в поддръжка на кандидатурата в общото заседание, до момента в който опозиционните националистически, ислямистки и л...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР