Tурция си поставя цел за 100 млрд. долара приходи от

...
Tурция си поставя цел за 100 млрд. долара приходи от
Коментари Харесай

Турция напредва към целта си за 100 млрд. долара приходи в туризма

Tурция си слага цел за 100 милиарда $ доходи от туризъм, заяви министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой, представен от електронното издание " Хюриет дейли нюз ".

По думите на министъра, който приказва на среща на Съюза на комерсиалните и занаятчийските камари в Анталия, страната продължава да се движи устойчиво към задачите си в региона на туризма макар другите световни разтърсвания, отрицателните развития в обкръжаващите региони, войните и миналогодишните опустошителни трусове в Турция.

Ерсой уточни, че се чака данните, които Турският статистически институт ще разгласи за туризма в края на месеца, да потвърдят, че през 2023 година броят на туристите, които Турция е посрещнала, надвишава 56, 5 милиона. Това, по думите му, са рекордни цифри, които са донесли и доходи в бранша, нарастнали съгласно средносрочната стратегия на държавното управление и поставените цели.

" От тази година подхващаме решителни стъпки към крайната си цел от 100 милиарда $ в туризма, като всяка година чупим върхове и усилваме броя на посетителите и приходите ", сподели още министърът.

Приходите от туризъм се покачиха с 53,4 % до рекордните близо 46,3 милиарда $ през 2022 година, откакто продължителните последствия от пандемията се разсеяха, а пристиганията на руснаци набъбнаха след нахлуването на Москва в Украйна на 24 февруари същата година.

През първите девет месеца на 2023 година приходите набъбнаха с над 20 на 100 по отношение на миналата година до 42 милиарда $.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР