Турция ще започне да доставя природен газ на България. Това

...
Турция ще започне да доставя природен газ на България. Това
Коментари Харесай

Турция започва доставки на природен газ за България

Турция ще стартира да доставя природен газ на България. Това разгласи министърът на енергетиката и естествените запаси на югоизточната ни съседка Фатих Дьонмез в ефира на TVNET, предава Anadolu Agency .

По думите му в близко бъдеще, в границите на визитата му в София, се възнамерява да бъде подписан съответният контракт. Споразумението ще бъде парафирано от представители на енергийните компании на двете страни, от турска страна - BOTAŞ, изясни Дьонмез.

Турският министър на енергетиката загатна и за договарянията сред представители на петролната и газова компания BOTAŞ в Оман за полутечен природен газ. " Детайлите на съглашението значително са контрактувани. Скоро ще бъде подписан контракт за доставки на ВПГ. Преди това не сме си сътрудничили в енергийния бранш с Оман, само че тази страна има огромен капацитет “, увери Дьонмез.

През миналата година турските делегации са разискали енергийното съдействие с 15 разнообразни страни, добави още министърът. " Нашата цел е да отворим достъп до нови източници. Между другото беше наказана тематиката за хъба в Турция. Много страни реагираха позитивно на въпроса “, заключи Дьонмез.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР