Турция ще забрани използването на чуждестранна валута при покупка на

...
Турция ще забрани използването на чуждестранна валута при покупка на
Коментари Харесай

Турция забранява покупките на имоти и наемите в чужда валута

Турция ще забрани потреблението на задгранична валута при покупка на недвижими парцели, както и при отдаване чартърен или продажба на магазини в комерсиалните центрове в страната.

" Ще предприемем нужните стъпки допустимо най-скоро, с цел да избегнем отдаване чартърен и продажби в задгранична валута в комерсиалните центрове и при недвижимите парцели ", съобщи министърът на финансите на Турция Берат Албайрак.

" Тук има сензитивна точка. Работим, с цел да идентифицираме портфейл, обвързван с избран кредитен риск ", сподели Албайрак, представен от Daily Sabah.

 Високите наеми карат от ден на ден хора в Турция да си купуват жилища
Високите наеми карат от ден на ден хора в Турция да си купуват жилища

Голяма част от турците живеят независимо, изключително в огромните градове

" Съществува и съществено търсене в обществото, наранено от този въпрос, чиито елементи и правни процеси сега се изследват ", добави министърът.

Властите в Анкара имат намерение да се възползват от събитията, свързани с комерсиалното опълчване сред Съединени американски щати и останалия свят и да ги трансфорат във благоприятни условия. За задачата Турция беседва с страни от целия свят - Франция, Германия, Русия, Китай, Катар и Англия.

По думите на Албайрак мощни страни като Турция би трябвало да оставят казуса с доларизацията зад тила си.

 Турция оспори ролята на $ като международна аварийна валута
Турция оспори ролята на $ като международна аварийна валута

Международните заеми би трябвало да се основават на златото, а не на парите на Съединени американски щати

" Последните събития ясно демонстрираха, че доларът към този момент не е благонадежден търговски инструмент в световната и финансовата система. Днешната сходна интервенция в Турция може на следващия ден да се случи някъде другаде ", съобщи зетят на Реджеп Ердоган.

" Сега вие превръщате инструмент, валута, който продавате от десетилетия в света и сте употребявали за демократичен, свободен пазар, заслужено шерване, обективна търговия и положително съдействие, в инструмент за наказване на една или няколко разнообразни страни или разнообразни стопански системи с политически претекст ", изясни той.

Секторът на недвижимите парцели приветстваха решението на министъра, смятайки, че то ще донесе облекчение за тези, които имат усложнения заради съмненията в обменните курсове.

 Чужденците са купили над 22 000 жилища в Турция през 2017 година
Чужденците са купили над 22 000 жилища в Турция през 2017 година

Най-атрактивен за купувачите остава Истанбул

Магазините в комерсиалните центрове са най-засегнати от съмненията, а договорите за лизинг в задгранична валута могат да бъдат трансферирани в турски лири, предложи Али Тайлан, ръководител на Федерацията на турските консултантски организации за недвижими парцели.

Краят на наемането в непознати валути ще бъде възнаграждаващ от позиция на отбраната на националната валута, означи ръководителят на Конфедерацията на турските търговци и занаятчии Бендеви Паландьокен.

Решението има огромно значение, защото е знак, че държавното управление ще пази вложителите, които имат финансови заеми в задгранична валута, уточни Хулуси Белгю, началник на Асоциацията на комерсиалните центрове и вложители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР