Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква

...
Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква
Коментари Харесай

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще вкара нови правила за криптовалутите, които се чака да бъдат показани през 2024 година Този ход идва, защото държавното управление се стреми да контролира процъфтяващата крипто промишленост на фона на възходящата инфлация.

Очаква се идните правила да се съсредоточат върху лицензирането на крипто тържища и данъчното облагане. Вътрешни представители на промишлеността допускат, че наредбите може да обзет критерии като най-малък капитал и стандарти за киберсигурност за тържищата, дружно с насоки за настойничество на активи и доказване на запаси.

Министърът на финансите Мехмет Шимшек се ангажира да вкара ново законодателство, с цел да извади Турция от “ ” на Групата за финансови дейности (FATF). По-рано FATF упрекна Турция в несъответстващо контролиране и идентифициране на доставчиците на услуги за цифрови активи.

Предложената рамка има за цел да извърши условията на FATF за премахване на минусите в региона на прането на пари, като отбелязва последната стъпка за реализиране на сходство. Тези разпореждания се разискват от две години и са пред довеждане докрай за разглеждане в Народното събрание.

Повишеният интерес към криптовалутите измежду турците може да се отдаде частично на опасенията за обезценяването на турската лира.

Важно да се означи, че отчет на KuCoin, една от най-големите тържища в света, отразява 31% скок в приемането на криптовалути през второто тримесечие. В отчета на се твърди, че турската валутата се е обезценила с над 50% по отношение на щатския $. Съобщава се още, че турските жители, проявяващи желание към дълготрайни капиталови тактики, са вложили повече от 100,000 лири през второто тримесечие.

Това преориентиране към бранша на криптовалутите подхожда на по-широката наклонност на физически лица, търсещи други възможности в изискванията на икономическа неустановеност и обезценяване на валутата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР