Турция ще се превърне хъб за руския природен газ по

...
Турция ще се превърне хъб за руския природен газ по
Коментари Харесай

Ердоган: В Тракия Турция ще създаде хъб за руския газ към Европа

Турция ще се трансформира хъб за съветския природен газ по пътя му за Европа, откакто е получила единодушие за това от съветския президент Владимир Путин, съобщи турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в сряда, представен от  " Анадолската организация “ .

" Турция ще бъде хъб и за природен газ. На последната ни намира се споразумяхме с (руския президент Владимир) Путин по този въпрос. Ще създадем тук хъб с турски газ, приближаващ от Русия “, съобщи Ердоган пред колектива на ръководещата Партия на справедливостта и развиването в столицата Анкара.

" И по личните думи на Путин към света: " Европа може да получава естествения си газ от Турция “, добави Ердоган.

Държавният глава уточни, че опасенията в западните страни нарастват на фона на енергийните рецесии, до момента в който Турция " няма подобен проблем ".

Миналата седмица, в коридорите на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за създаване на доверие в Азия в казахстанската столица Астана, Ердоган организира среща при закрити врата с Путин, който предложи построяването на хъб за природен газ в Турция.

След срещата Ердоган разгласи, че Анкара и Москва ще работят взаимно за построяването на хъб за природен газ в региона на Тракия в Турция след съветско предложение.

За концепцията да се сътвори в Турция най-големият газов хъб в Европа, където да се пренасочи изгубеният размер на преноса през Северен поток, излезе президентът на Руската федерация предходната седмица на форума " Руска енергийна седмица “, напомня ТАСС . По думите му става дума за опцията за създаване на още една газопроводна система и основаване на хъб в Турция, през който да се доставя газ за трети страни, най-вече европейски, в случай че имат интерес от това.

Въпросът за основаването на хъб беше разискван на 13 октомври в Астана на договарянията сред съветския и турския президент. Според Ердоган центърът се възнамерява да бъде основан в най-кратки периоди, като най-подходящото място за него е районът Тракия в европейската част на Турция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР