Турция ще създаде сама зона за сигурност в Северна Сирия,

...
Турция ще създаде сама зона за сигурност в Северна Сирия,
Коментари Харесай

Турция се заканва сама да създаде зона за сигурност в Сирия, без да се съобразява със САЩ

Турция ще сътвори сама зона за сигурност в Северна Сирия, в случай че не бъде реализирано съглашение по въпроса със Съединените щати. Това, съгласно публикуваното от турското министерство на защитата известие, е предизвестил турският боен министър Хулуси Акар американския си сътрудник Марк Еспър в телефонен диалог предходната вечер, съобщи БГНЕС.
По време на диалога Хулуси Акар е настоял за цялостно преустановяване на американската помощ за сирийските кюрдски отряди, които Анкара счита за отклонение на ПКК. Турският боен министър още веднъж е повторил мнението на Анкара, че оръжието на кюрдските " Сили за национална отбрана " би трябвало да бъде изцяло конфискувано, а те да се отдръпват напълно от плануваната зона за сигурност. Всички тунели и укрития, построени от тях, би трябвало да бъдат разрушени, счита Турция. Единствено тя има подобаващите, подготвени и задоволително на брой сили, с цел да обезпечи контрола върху зоната за сигурност, е показал турският министър на защитата. Според него зоната би трябвало да има дълбочина от 30-40 км.
През предходната седмица на публично посещаване в Турция се намираше американска делегация, водена от специфичния делегат на Вашингтон за Сирия Джеймс Джефри. В Анкара тя обсъждаше с турски публични лица основаването на възможна зона за сигурност в Северна Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР