Турция ще прояви дори по-голяма решителност в защитата на своите

...
Турция ще прояви дори по-голяма решителност в защитата на своите
Коментари Харесай

Турското външно министерство: Турция няма да бъде разколебана от европейски санкции

Турция ще прояви даже по-голяма увереност в отбраната на своите права в Източно Средиземно море, в случай че Европейският съюз реши през днешния ден да й наложи наказания поради изследванията за енергоизточници в морето, съобщи почитан представител на турското външно министерство, съобщи Ройтерс.

По думите на представителя, поискал да не бъде назоваван, възможни наказания няма да разколебаят Турция. Той загатна, че те даже биха заплашили планувания разговор този месец сред Анкара и Атина по въпросите на морските граници и правата за сондажи за нефт и газ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предупреждението идва на фона на провеждащата се в Брюксел среща на върха на Европейски Съюз, на която Кипър упорства за налагане на наказания на Турция поради нарушение на морския й шелф.

"Ако Европейски Съюз утвърди наказания, това няма да ни разколебае. Напротив, то ще ускори нашата решителност и би било отрицателен метод от страна на Европейски Съюз ", съобщи представителят.

"Санкциите не са верният метод и няма да ни отклонят от отбраната на нашите права в континенталния ни шелф и също по този начин на правата на кипърските турци ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР