Турция ще продължи военната операция в Сирия, докато терористите не

...
Турция ще продължи военната операция в Сирия, докато терористите не
Коментари Харесай

Турция: Военната операция ще продължи до унищожаване на терористите

" Турция ще продължи военната интервенция в Сирия, до момента в който терористите не бъдат изцяло унищожени. Териториалната целокупност на Сирия ще бъде непокътната ", съобщи външният министър Мевлют Чавушоглу, представен от РИА Новости.

" Никой не може да ни упрекна, че се опитваме да променим демографската обстановка в района. Кюрдите в Сирия са най-измъчени от Кюрдските отряди за самоотбрана. В резултат на това ще бъде обезпечена териториалната целокупност на Сирия. Ще продължим интервенцията, до момента в който терористите не бъдат изцяло унищожени ", съобщи Чавушоглу на конференцията „ Тенденции в развиването на световните медии: опасности и благоприятни условия “ в Баку.
На 9 октомври турският президент Реджеп Ердоган разгласи началото на интервенция „ Извор на мира “ в северна Сирия против Кюрдската работническа партия и терористичната група ИДИЛ. Турската авиация нападна град Рас ал Айн и няколко други сирийски градове на границата сред двете страни още същия ден.

По-късно беше оповестено началото на наземната част на интервенцията. В събота, 12 октомври, турското Министерство на защитата заяви, че турската войска и сирийската въоръжена съпротива поемат контрола над Рас ал Айн, а в неделя Анадолската организация заяви, че поема контрола над град Тел Абайд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР