Турция ще продължи решително своите сондажи в Източното Средиземноморие, заяви

...
Турция ще продължи решително своите сондажи в Източното Средиземноморие, заяви
Коментари Харесай

Турция ще продължи решително сондажите в Източното Средиземноморие


Турция ще продължи " уверено " своите сондажи в Източното Средиземноморие, съобщи турският вицепрезидент Фуад Октай в Истанбул в неделя, представен от кореспондента на БНР в Истанбул. Той още веднъж повтори, че Анкара ще продължи да пази личните си и правата на кипърските турци. Октай посочи, че три турски сондажни кораба са в региона, а четвърти пътува към морски сектор край Кипър.

Първият турски транспортен съд за сеизмични изследвания " Барбарос Хайреддин паша " стартира изследвания през април 2017 година, а сондажните кораби " Фатих " и " Явуз " бяха изпратени в оспорван сред Кипър и Турция регион тази година.

Междувременно турският министър на защитата Хулуси Акар предизвести, че никой не трябва да тества турската мощ и мощност. Той направи коментара си на борда на фрегатата, охраняваща сондажния транспортен съд " Явуз " в Средиземно море. Акар дойде на ревизия на турските войски в Северен Кипър и за диалози с локални представители в събота, придружаван от началника на турския Генерален щаб ген. Яшар Гюлер и командирите на трите рода войски. Хулуси Акар добави, че Турция няма си затвори очите за " свършени обстоятелства " в Кипър, Източното Средиземноморие и Егейско море.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР