Турция ще продължи да подкрепя териториалната цялост на Украйна, заяви

...
Турция ще продължи да подкрепя териториалната цялост на Украйна, заяви
Коментари Харесай

Ердоган: Не признаваме незаконната анексия на Крим

 Турция ще продължи да поддържа териториалната целокупност на Украйна, съобщи турският президент Реджеп Ердоган на конференция след диалози с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, оповестява ТАСС.

" Още един път желая да подчертая, че не признаваме противозаконната анексия на Крим. Ще продължим да поддържаме териториалната целокупност на Украйна ", разяснява Ердоган.

Според Ердоган Турция ще продължи да " следи от близко ситуацията на кримските татари ".

" Заедно с украинските управляващи ще продължим да поддържаме кримскотатарските турци, които са първоначалните поданици на тази страна ", добави турският президент.

Украйна разчита на помощта на Турция за освобождението на украинци и кримски татари, държани в Русия, коментира Зеленски в Киев по време на взаимната конференция с Ердоган.

" Украйна разчита на помощта на Турция за освобождението на политически затворници - жители на Украйна, в това число кримски татари, които са нелегално арестувани в Крим и Руската федерация ", съобщи Зеленски.

Ердоган разяснява и обстановката в Сирия, като изясни, че " съвсем милион сирийци напущат Идлиб към границата с Турция ".

" От 3 до 4 милиона души живеят в Идлиб. Сега към милион сирийци са го напуснали, те отиват до нашата граница. За Турция ще бъде мъчно да одобри толкоз доста бежанци ", акцентира той.

Според него потокът от бежанци е зародил вследствие на дейностите на сирийската войска, която " нанася удари по цивилни ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР