Турция ще продължи да подкрепя териториалната цялост на Украйна, заяви

...
Турция ще продължи да подкрепя териториалната цялост на Украйна, заяви
Коментари Харесай

Ердоган в Украйна: Турция не признава незаконната анексия на Крим


Турция ще продължи да поддържа териториалната целокупност на Украйна , съобщи турският президент Реджеп Ердоган на конференция след диалози с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, оповестява ТАСС,

" Още един път желая да подчертая , че не признаваме противозаконната анексия на Крим. Ще продължим да поддържаме териториалната целокупност на Украйна ", разяснява Ердоган.

Според Ердоган Турция ще продължи да " следи от близко ситуацията на кримските татари ". " Заедно с украинските управляващи ще продължим да поддържаме кримскотатарските турци, които са първичните поданици на тази страна ", добави турският президент.

Украйна разчита на помощта на Турция за освобождението на украинци и кримски татари , държани в Русия, разяснява Зеленски в Киев по време на взаимната конференция с Ердоган.

" Украйна разчита на помощта на Турция за освобождението на политически пандизчии - жители на Украйна, в това число кримски татари, които са нелегално арестувани в Крим и Руската федерация ", съобщи Зеленски.

Ердоган разяснява и обстановката в Сирия, като изясни, че " съвсем милион сирийци напущат Идлиб към границата с Турция ".

" От 3 до 4 милиона души живеят в Идлиб . Сега към милион сирийци са го напуснали, те отиват до нашата граница. За Турция ще бъде мъчно да одобри толкоз доста бежанци ", акцентира той.
 Турция няма да се колебае да отговори на всяка опасност в Сирия
Турция няма да се колебае да отговори на всяка опасност в Сирия

" Нашите смели бойци извършват филантропични задачи и задачи за сигурност в Сирия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР