Турция ще продължи да отвръща с обстрел на нападенията срещу

...
Турция ще продължи да отвръща с обстрел на нападенията срещу
Коментари Харесай

Турция няма намерение да се изтегля от постовете си в Идлиб

Турция ще продължи да отвръща с обстрел на нападенията против нейните сили, съобщи представителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Йомер Челик, представен от Анадолската организация.

Говорителят акцентира, че Турция няма желание да се изтегля от наблюдателните пунктове в Идлиб, предава Българска телеграфна агенция.

" Днешната картина сподели, че режимът продължава по същия метод със своята настъпателност и следва метод, който цели да бъде погубен статутът на регион за деескалация и който нарушава всички правила и съглашения ", сподели Челик.

Това изявление беше направено, откакто по-рано през днешния ден при обстрел от сирийски държавни сили по турски бдителен пост в Тафтаназ, провинция Идлиб, бяха убити петима турски военнослужещи и петима бяха ранени.

Междувременно турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк заяви за засилена военна интензивност в региона на границата със Сирия след нападението. Над региона прелитат военни хеликоптери, а в посока към границата се придвижва боен ескорт от бронетранспортьори. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР