Турция ще предприеме стъпки, за да укрепи средносрочната си икономическа

...
Турция ще предприеме стъпки, за да укрепи средносрочната си икономическа
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще предприеме стъпки за укрепване на икономическата си програма

Турция ще предприеме стъпки, с цел да укрепи средносрочната си икономическа стратегия, съобщи президентът Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, представен от турските медии.

Трите съществени наши цели в тази тенденция са увеличение на обществените спестявания, приоритизиране на инвестициите и ускорение на структурните промени, посочи късно нощес президентът след първото съвещание на държавното управление след локалните избори в страната (на 31 март).

Той добави, че икономическият му екип е направил нужната подготовка за предприемането на стъпки за подсилване на средносрочната икономическа стратегия.  

Ердоган съобщи също, че икономическият напредък на Турция ще се приближи до 4 % през тази година, като износът ще окаже позитивно въздействие. Той предвижда, че дефицитът по настоящата сметка ще възлезе на 2,5 на 100 от Брутният вътрешен продукт в края на годината, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Фокусирани сме върху неотложните си проблеми, по-специално стопанската система, сигурността, земетресенията, правата и свободите и битката с тероризма, сподели президентът, представен от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Световната икономическа рецесия, която стартира с пандемията от КОВИД-19 и се задълбочи с последвалите събития, към момента продължава, изключително във връзка с инфлацията. Почти всички, в това число и развитите стопански системи, изпитват съществени усложнения в производството, заетостта, вложенията и контрола на инфлацията, добави Ердоган.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР