Турция ще предприеме мерки във връзка с опасенията си за

...
Турция ще предприеме мерки във връзка с опасенията си за
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще предприеме мерки за сигурността си на границата със Сирия

Турция ще предприеме ограничения по отношение на опасенията си за сигурността в Северна Сирия с нови интервенции против кюрдската формация Сили за отбрана на народа (СЗН), сподели през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи „ Хюриет дейли нюз “.

Турция преглежда СЗН като отклонение на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).

" Ние ще адресираме опасенията за сигурността с нови интервенции “, сподели Ердоган пред 30-ата среща за съвещания и оценка на ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

Турският президент означи, че Турция е основала условия за завръщането на над 500 000 сирийски бежанци в зоните за сигурност, основани при предходните турски презгранични интервенции.

Ердоган сподели още, че държавното управление е подхванало стъпки да трансформира турската войска, която е била „ прочистена от ФЕТО “ (организацията на ислямския просветител Фетуллах Гюлен), в една от най-модерните армии в света. Турският президент добави, че при предходните интервенции в Северна Сирия и Северен Ирак турската войска е заличила „ коридора на терора, който трябваше да бъде основан “ по южните граници на страната.

Турция ще предприеме нова антитерористична интервенция в Североизточна Сирия в опит да изтласка СЗН от провинциите Тал Рифаат и Манбидж, сподели по-рано Ердоган. Според него това ще е нов стадий в напъните на Турция да сътвори зона за сигурност с дълбочина от 30 км на сирийска територия.

Що се отнася до възраженията на Анкара към кандидатурите на Финландия и на Швеция за участие в НАТО, Ердоган сподели, че Турция е заела " кардинална позиция “ към разширението на Алианса и е подчертала, че НАТО не е организация за " обезпечаване на сигурност за тероризма “.

" Никой не би трябвало да чака от нас да създадем същата неточност за повторно, доколкото сега терористични организации се подвизават свободно в Швеция и Финландия, а постери с терористични водачи се размахват и до момента в който това става със отбраната на шведската, финландската, немската, финландската и нидерландската полиция, до момента в който всички тези акции се организират против Турция и до момента в който нашият комшия Гърция разрешава установяването на пет плюс четири, т.е. на още девет бази на Съединени американски щати, и до момента в който все пак в Гърция терористични организации се подвизават свободно “, сподели Ердоган.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР