Турция ще подаде кандидатура за домакинство на зимните олимпийски игри

...
Турция ще подаде кандидатура за домакинство на зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Турция иска да приеме зимните олимпийски игри през 2026 г.

Турция ще подаде кандидатура за домакинство на зимните олимпийски игри през 2026 година Това съобщи в ефирен ефир президентът Реджеп Ердоган. Турската кандидатура евентуално ще бъде ориентиран към източните провинции Ерзурум, Ерзинджан и Карс.

" Имаме отлична спортна инфраструктура в Ерзурум. Смело ще издигнем кандидатура за зимните олимпийски игри през 2026 година ", сподели Ердоган, представен от ТАСС.

Домакинът на зимните игри през 2026 година ще бъде избран на 11-12 юли 2019 година по време на сесия на Международния олимпийски комитет (МОК). До момента интерес да одобряват игрите са показали четири страни - Швейцария със Сион, Япония със Сапоро, Швеция със Стокхолм и Канада с Калгари).

Турция ще се включи за пръв път в борбата за домакинство на зимни олимпийски игри. Страната имаше три несполучливи кандидатури за летни игри със столицата Истанбул - през 2000, 2008 и 2020 година

В началото на февруари МОК си остави малка врата за провеждането на трети подред зимни олимпийски игри в Азия. Азиатският цикъл от семейства стартира с игрите в Пьонгчанг и ще продължи с летните в Токио през 2020 година и зимните в Пекин през 2022 година
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР