Турция ще охранява българското въздушното пространство. Това реши кабинетът Денков-Габриел,

...
Турция ще охранява българското въздушното пространство. Това реши кабинетът Денков-Габриел,
Коментари Харесай

Правителството реши Турция да охранява въздушното ни пространство

Турция ще охранява българското въздушното пространство. Това реши кабинетът Денков-Габриел, като утвърди план на Меморандум за съгласие сред Правителството на Република България и Правителството на Република Турция по отношение на презгранични интервенции за защита на въздушното пространство.

България извършва задания по носене на дежурство в спокойно време в границите на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита /NATINAMDS/, според условията на регламентиращите нормативни документи на НАТО.

Презграничните интервенции за защита на въздушното пространство се организират от дежурни изтребители на една страна във въздушното пространство на прилежаща страна на основата на подписан Меморандум за съгласие сред държавните управления на двете страни-членки на НАТО. Република България е подписала Меморандуми за съгласие и организира такива презгранични интервенции по защита на въздушното пространство с Румъния и Гърция.

В Меморандума за съгласие сред България и Турция се дефинират правата, отговорностите и отговорностите на страните, както и главните правила, процедури и условия за осъществяване на презгранични интервенции за защита на въздушното пространство на двете страни.

Припомняме, че още по време на последното държавно управление на Бойко Борисов, само че тогава страната ни се отхвърли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР