Турция ще обяви тридневен национален траур след удара срещу болница

...
Турция ще обяви тридневен национален траур след удара срещу болница
Коментари Харесай

Турция обявява тридневен траур заради жертвите на удара по болница в Газа

Турция ще разгласи тридневен народен печал след удара против болница в Газа, предизвикал стотици жертви и за който Израел и палестинците се упрекват взаимно, заяви Агенция Франс Прес, като цитира Йомер Челик, представител на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган.

" За интервал от три дни ще влезе в действие тридневен печал в символ на взаимност с болката на тези почтени хора. Споделяме същата болежка, същата тъга ", сподели Йомер Челик, представен от Българска телеграфна агенция.

Тридневният народен печал ще бъде публично разгласен с президентски декрет, сподели зам.-председателката на партията в Народното събрание Йозлем Зенгин, представена от турската държавна телевизия ТРТ.

Президентът Ердоган прикани нощес за преустановяване на " тази невиждана грубост в Газа ", обвинявайки Израел, че е " блъснал болница, приютяваща дами, деца и почтени цивилни ".

Израелската войска обаче даде доказателства за отговорността на палестинската формация " Ислямски джихад " за нанасянето на удара, версия, подкрепяна от американския президент Джо Байдън, който сега е на посещаване в Израел.

Ударът провокира доста мощни страсти в Турция, където към 80 000 души по данни на управляващите демонстрираха нощес пред израелското консулство в Истанбул.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР