Турция ще инвестира 39 млрд. евро (46.4 млрд. долара) в

...
Турция ще инвестира 39 млрд. евро (46.4 млрд. долара) в
Коментари Харесай

Турция пуска високоскоростни влакове до 41 града

Турция ще влага 39 милиарда евро (46.4 милиарда долара) в железопътни линии през идващите 5 години и ще разшири маршрутите на високоскоростните влакове до 41 града, пишат турски медии.

" Нашата цел е да преобразуваме всички наши линии в електрически и да повишим продуктивността до оптимално равнище до 2023 година ", съобщи турският министър на превоза Ахмет Арслан по време на транспортен конгрес, където се събраха жп специалисти от целия свят.

През последните 15 години Турция е вложила 18.5 милиарда евро (25 милиарда долара) в релсовите си пътища, в това число и във високоскоростни влакове, като страната към този момент разполага с 1213 км високоскоростни жп линии.

 Турция купува нови високоскоростни влакове за $420 милиона
Турция купува нови високоскоростни влакове за $420 милиона

Те ще се движат по бързите жп направления из страната

В ход е построяването на 3800 км релсови пътища, а жп планове с обща дължина 11 582 км са в развой на търгове и планиране.

Високоскоростните влакове към този момент обслужват 33% от популацията на страната в 7 града. " Турция е втората най-голяма страна след Китай в железопътното строителство. Целта ни е да приключим 11 700 км високоскоростни железопътни линии до 2023 година и да свържем 41 града един с различен ", уточни Арслан.

В момента в света има 41 000 км високоскоростни жп линии, като цифрата съвсем ще се удвои през идващите години. " Високоскоростните влакове са двигателната мощ на промишлеността 4.0, те обезпечават продуктивност за всички области ", съобщи Иса Апайдън, общоприет шеф на турските държавни железници.

" Тези влакове освен трансформират туризма и стопанската система, само че също по този начин трансформират метода на живот на хората ", акцентира Ренато Мацонсини, ръководител на Международния съюз на железниците.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР