Турция ще даде на Гърция отговора, който заслужава относно териториалния

...
Турция ще даде на Гърция отговора, който заслужава относно териториалния
Коментари Харесай

Ердоган заплаши Гърция, че ще си получи заслуженото

Турция ще даде на Гърция " отговора, който заслужава " по отношение на териториалния спор сред двете страни в Източното Средиземноморие, съобщи в сряда турският президент Реджеп Ердоган в тирада пред Народното събрание на страната, оповестява AFP.

" Ще продължим да даваме на Гърция и на гръцко-кипърската администрация - които не извършват обещанията си в платформите на Европейски Съюз и НАТО - отговора, който заслужават ", уточни Ердоган, представен от БНР. Както Съединени американски щати, по този начин и Германия разкритикуваха по-рано тази седмица дейностите на Анкара в Източното Средиземноморие, призовавайки Ердоган да постави завършек на напрежението в района и да избегне провокации в връзките сред Турция и Гърция.

Турция обаче се опълчи на интернационалните апели и изпрати собствен проучвателен транспортен съд „ Оруч Реис “ назад в противоречивия морски район. В тази връзка Реджеп Ердоган сподели, че сондажният транспортен съд " Явуз " също ще се върне в Източното Средиземноморие.

Той предизвести, че проектите, които подценяват ползите на Турция и отделилия се Северен Кипър, няма да съумеят. По-рано турското външно министерство упрекна Гърция в " безпочвени обвинявания ", само че малко по-късно сподели подготвеност да взе участие в конференция с Европейския съюз, на която да се прегледат противоречивите въпроси с Атина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР