Турция ще даде на Гърция "отговора, който заслужава" относно териториалния

...
Турция ще даде на Гърция "отговора, който заслужава" относно териториалния
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще отговори на Гърция по начин, който заслужава

Турция ще даде на Гърция "отговора, който заслужава " по отношение на териториалния спор сред двете страни в Източното Средиземноморие, съобщи в сряда турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва в тирада пред Народното събрание на страната, оповестява БНР.

"Ще продължим да даваме на Гърция и на гръцко-кипърската администрация - които не извършват обещанията си в платформите на Европейски Съюз и НАТО - отговора, който заслужават ", уточни Ердоган.

Както Съединени американски щати, по този начин и Германия разкритикуваха по-рано тази седмица дейностите на Анкара в Източното Средиземноморие, призовавайки Ердоган да постави завършек на напрежението в района и да избегне провокации в връзките сред Турция и Гърция. Турция обаче се опълчи на интернационалните апели и изпрати собствен проучвателен транспортен съд „ Оруч Реис “ назад в противоречивия морски район. В тази връзка Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва сподели, че сондажният транспортен съд "Явуз " също ще се върне в Източното Средиземноморие.

Той предизвести, че проектите, които подценяват ползите на Турция и отделилия се Северен Кипър, няма да съумеят. По-рано турското външно министерство упрекна Гърция в "безпочвени обвинявания ", само че малко по-късно сподели подготвеност да взе участие в конференция с Европейския съюз, на която да се прегледат противоречивите въпроси с Атина.
https://novini.bg/video/25958
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР