Турция ще бъде спокойна, ако Европейският съюз откаже да я

...
Турция ще бъде спокойна, ако Европейският съюз откаже да я
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще бъде спокойна, ако ЕС откаже да я приеме като член

Турция ще бъде спокойна, в случай че Европейският съюз откаже да я одобри като член. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган пред Би Би Си.

„ Ние сме лоялни към нашия свят. Ако Европейски Съюз не е кадърен да одобри Турция, това ще е бъде успокоително за нас. Тогава ще стартираме проект Б и В”, разяснява той.

Според президента страната му може да се оправи и сама и участието в Евросъюза не е належащо.

Ердоган упрекна Европейски Съюз, че губи времето на страната му и показа, че болшинството от турците към този момент не желаят да бъдат част от него.

„ Въпреки всичко това ние ще продължим да бъдем почтени към Европейски Съюз още малко време”, сподели още той.

Ердоган отхвърли арестите на 150 публицисти и съобщи, че има единствено двама души с прес карти, които са зад решетките.

„ Никой не е арестуван поради публицистика. Всъщност публицистите от опозицията пишат много обидни публикации за мен”, твърди той.

След несполучливия опит за боен прелом на 15 юли предходната година в страната беше оповестено изключително състояние. Повече от 50 000 души бяха задържани, а 140 000 – уволнени. Около 160 медийни компании бяха закрити, а 2500 публицисти и чиновници в медиите изгубиха работата си. Според Комитета за отбрана на публицистите Турция е страната, в която са задържани най-вече публицисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР