Турция се стреми да извърши първия полет на прототипа на

...
Турция се стреми да извърши първия полет на прототипа на
Коментари Харесай

Първият безпилотен изтребител ще лети през 2023 г .

Турция се стреми да извърши първия полет на прототипа на своя безпилотен изтребител през 2023 година. Това съобщи шефът на Байкар Селчук Байрактар. Съобщението ​​дойде след формалното изключване на Турция от програмата за изтребители F-35.

Байкар работи върху модерния безпилотен военен джет (UCAV) " Акънджъ " от пет години.

Техническият шеф на Байкар съобщи, че въпреки страната да бъде изключена от американската стелтна стратегия за бойни самолети, в дълготраен проект това ще даде позитивни резултати за вътрешната отбранителна промишленост. И в предишното Турция е била подтиквана да създава безпилотни летателни апарати (БЛА) и други системи за защита заради наказания и неофициални ембарго.

Сега страната освен употребява бойните си БЛА на терена, само че също по този начин е на път да стане главен международен експортьор на системи, като Байрактар TB2.

Съединените щати и осем други страни анулираха договорката от 2006 година по отношение на програмата F-35 и подписаха ново съглашение, което изключва Турция, заяви в сряда Анадолска организация (АА).

Вашингтон в профил Турция от програмата F-35 през 2019 година с аргумента, че добитата съветска система С-400 може да бъде употребена от Русия за скрито приемане на класифицирани детайлности за самолетите Lockheed Martin F-35 и е несъвместима със системите на НАТО. Турция обаче упорства, че С-400 няма да бъде интегрирана в системите на НАТО и няма да съставлява опасност за алианса.

В отговор на глобите, Байрактар акцентира, че " вместо да създават личен джет, сходен на F-35, което може да отнеме 15-20 години, Турция се концентрира върху новите технологии, към които към този момент върви светът. А това са безпилотните бойни самолети, оборудвани с изкуствен интелект. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР