Турция се нуждаеше спешно да купи зенитни ракетни системи и

...
Турция се нуждаеше спешно да купи зенитни ракетни системи и
Коментари Харесай

Анкара: Имахме спешна нужда от руските ракети

Турция се нуждаеше незабавно да купи зенитни ракетни системи и по тази причина направи избор в интерес на съветските С-400 "Триумф ", съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу в изявление за немска медия, представено от ТАСС.

"Те ни бяха незабавно нужни, тъй като нямаме системи за противоракетна защита. В Съединени американски щати имахме проблем даже с покупката на нормално оръжие заради подозрения в Конгреса. Трябваше да си доставим от някъде ракетни комплекси. Ако държавното управление на Съединени американски щати може да подсигурява, че Конгресът ще разреши, ще купим от тях системи Пейтриът ", сподели той.

"Бихме купили и от германците, като имаме поради качеството. Но щом не получаваме нищо от съдружниците си, би трябвало да си ги доставим отнякъде ", сподели Чавушоглу.

През ноември 2016 година стана известно, че Турция и Русия водят договаряния за закупуване на системи С-400. Фактът за подписването на контракта бе доказан от Русия на 12 септември 2017 година, когато и турският президент Ердоган заяви, че по контракта е импортиран задатък.



Турция ще бъде първата страна членка на НАТО, която ще получи от Русия зенитно-ракетни системи С-400. Количеството до момента публично не е конкретизирано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР