Турция се готви да бъде домакин на третата международна среща

...
Турция се готви да бъде домакин на третата международна среща
Коментари Харесай

Истанбул ще бъде домакин този месец на следващите консултации за Украйна след срещите в Копенхаген и Джеда

Турция се готви да бъде хазаин на третата интернационална среща на съветниците по национална сигурност, които работят за построяването на поддръжка за мирна среща на върха, която Украйна желае да провежда по-късно тази година, заяви Блумбърг, базирайки се на осведомени с въпроса източници, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11866
Такива срещи към този момент се състояха в Копенхаген, Дания, през юни и Джеда, Саудитска Арабия, през август.

Новият кръг съвещания се възнамерява да се организира в Истанбул по-късно този месец, са показали пред Блумбърг източниците при изискване за анонимност. 

Участниците ще обсъдят хрумвания за реализиране на дълготраен мир в Украйна, се показва още в обявата на Блумбърг, представена в турски медии. В центъра на дневния ред ще бъде мирният проект на украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога и желанието на Киев да провежда през тази година международна среща за разискване на тази самодейност.

Ако срещата се състои, се чака на нея да участват стеснен брой публични лица, в това число представители на Съединени американски щати, са споделили пред Булмбърг двама души. Белият дом не е определил кой тъкмо ще участва. Русия, която окачестви като нелегитимни предходните срещи, не е поканена, показва още Блумбърг.

ТАСС заяви през днешния ден, че съветското посолство в Турция не е получило информация или покана за интернационална конференция за Украйна.

" Не сме осведомени за нея, не сме получили покана ", са показали пред сътрудник на организацията от съветската дипломатическа задача в Анкара.

Турският в. " Хюриет " също писа тези дни, че " няма да е изненада, в случай че Турция бъде хазаин на третия кръг съвещания " за Украйна след срещата в Джеда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР