Турция, Румъния и България подписаха споразумение за разчистване на мини,

...
Турция, Румъния и България подписаха споразумение за разчистване на мини,
Коментари Харесай

Съюзниците в НАТО Турция, Румъния и България подписаха споразумение за разчистване на мини в Черно море

Турция, Румъния и България подписаха съглашение за почистване на мини, носещи се в Черно море, които съставляват опасност за корабоплаването от началото на войната на Русия в Украйна.

В четвъртък турският министър на защитата Яшар Гюлер сподели, че съглашението основава оперативна група за противопоставяне на мини измежду тримата съдружници на НАТО, които да се оправят с мините, до момента в който се срещна в Истанбул с румънския си сътрудник Ангел Тилвар и българския заместник-министър на защитата Атанас Запрянов.

Запрянов сподели, че мините съставляват „ заплаха за пристанищата, информационните мрежи и основната водна инфраструктура “, до момента в който Тилвар добави, че „ пренебрежението на Русия към нормите на интернационалното право и нейната експанзия в Черно море е освен районен проблем, само че и проблем с световни последствия ”.

Морските мини съставляват опасност за експортните направления на Украйна в Черно море след нахлуването на Русия през февруари 2022 година и няколко търговски кораба бяха...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР