Турция работи с ООН по проекти за възобновяване на зърнения

...
Турция работи с ООН по проекти за възобновяване на зърнения
Коментари Харесай

Сабах: Турция може да посредничи между Москва и Киев за зърнената сделка

Турция работи с Организация на обединените нации по планове за обновяване на " зърнения кулоар " през Черно море и е допустимо Истанбул да бъде хазаин на механически договаряния сред Москва и Киев, целящи да възстановят действието на коридора, написа турският в. " Сабах ".

Анкара се пробва да възроди Черноморската самодейност допустимо най-скоро, вместо да бъдат употребявани различни направления, отбелязва изданието.

След като Русия се отдръпна от 17-ти юли от съглашението за безвреден транспорт на зърно от украински пристанища, Украйна разгласи предходната седмица обособяването на " филантропичен кулоар " в Черно море, с цел да освободи товарните кораби, които са блокирани на пристанищата ѝ.

Преминаването през този кулоар обаче се прави на личен риск от комерсиалните кораби, защото Москва не е дала уверения дали ще зачита коридора, отворен от Украйна.

Преди това доставките на зърно се правиха според съглашение, подписано в Истанбул на 22 юли предходната година сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации. То предвиждаше безвреден кулоар за експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР