Турция продължава с усилията в рамките на посредничеството й за

...
Турция продължава с усилията в рамките на посредничеството й за
Коментари Харесай

Масата на преговорите за мир между Русия и Украйна ще бъде в Истанбул


Турция продължава с напъните в границите на посредничеството й за реализиране на мир сред Русия и Украйна, пишат през днешния ден турските медии.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3342
Новият тур от договаряния сред Русия и Украйна ще се състои в Истанбул, като стартират през днешния ден 28 март и ще продължат до 30 март. 

Вчера президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин и външните министри на двете страни организираха телефонни диалози по отношение на развитията в Украйна.

Президентът Ердоган за следващ път поставя старания за разрешаване на рецесията в Украйна. 

В изявление на Дирекцията по връзки на турското президентство, че по време на вчерашния диалог двамата водачи са разискали развитията, както и хода на договарянията сред представителите на Русия и Украйна.

Президентът Ердоган е изтъкнал, че е значимо Русия и Украйна да реализират помирение и дълготраен мир час по-скоро, както и че би трябвало да се усъвършенства филантропичната конюнктура в района.

Турският водач е показал, че Анкара ще продължи да поставя всички нужни старания за постигането на тези цели, пишат турските вестници.

Във връзка с рецесията в Украйна телефонен диалог през вчерашния ден организираха и външните министри на Турция и Русия Мевлют Чавушоглу и Сергей Лавров, показва " Акшам ". След диалога Чавушоглу написа пост в Туитър.

В резултат на напъните на Ердоган за ходатайство, делегациите на Русия и Украйна ще се срещнат в Турция.

Наясно сме с отговорността, която имаме поради доверието, което двете страни имат към Турция. Надяваме се срещите да доведат до постигането на трайно помирение, уточни Чавушоглу в Туитър.

Upon the initiative of President the negotiating delegations of & will meet in Türkiye.

We are aware of the responsibility stemming from the trust vested in Türkiye by both sides.

We hope the meetings will result in lasting ceasefire & enable peace.
— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР