Турция продължава да се бори с делта и делта плюс

...
Турция продължава да се бори с делта и делта плюс
Коментари Харесай

Опасно близо! Непознат вариант на COVID-19 заразява наред в ...

Турция продължава да се бори с делта и делта плюс разновидностите на ковид, защото ежедневните случаи варират над 19 000. Междувременно ръководителят на Медицинската асоциация в Измир предизвести, че в третата по величина провинция в страната се е появил нов, незнаен до момента вид.

Д-р Лютфи Чамлъ сподели, че новият вид е разпознат и в други провинции и неговия % измежду пациентите с COVID-19 в Измир неотдавна е повишен до 40%.

Провинцията е измежду редица други в Западна Турция, където броят на седмичните случаи на 100 000 души, към момента е под 50.

Експертите упрекват бързо разпространяващия се делта вид, който съгласно здравния министър Фахретин Коджа съставлява 90% от случаите.

Чамлъ сподели, че тестовите комплекти, неотдавна пуснати в приложимост за разкриване на съществуването на разновидности в Турция, им помогнаха да разпознават този нов вид без връзка с други, като алфа, бета, гама и делта. „ Делта разновидността господства в % на случаите съгласно последните проби, само че има и тази друга група, инфектирана с нов вид “, сподели той.

Чамлъ сподели пред организация Демирорен (DHA) в сряда, че те също са наясно, че разновидността е достигнал от 50-60 на 100 от случаите в северната провинция Ризе. „ Все още не сме сигурни дали това в действителност е нов вид или е резултат от подправена отрицателност в тестванията за полимеразна верижна реакция (PCR), свързани с недостатъчността на тестванията.

Нямаме подробни клинични данни. Необходимо е да се удостовери, че това е нов вид посредством по-нататъшно изследване “, сподели той. Проучването, за което той загатва, е проучване на генома, което сега се организира от Истанбулския университет.

Той също по този начин сподели, че обществеността би трябвало да бъде внимателна, защото идната есен евентуално ще бъде време, когато тежестта на пандемията ще се усили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР