Турция продължава да полага усилия за разрешаване на продължаващата руско-украинска

...
Турция продължава да полага усилия за разрешаване на продължаващата руско-украинска
Коментари Харесай

Ердоган ще разговаря с президентите на Русия и Украйна за прекратяване на войната

Турция продължава да поставя старания за разрешаване на продължаващата руско-украинска война , съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган и добави, че за тази цел скоро ще организира диалози с сътрудниците си от двете страни на спора.

" За да разгадаем тази рецесия, в неделя ще имам диалози с (руския президент Владимир) Путин. По същия метод ще имам такива и с (украинския президент Володимир) Зеленски ", съобщи Ердоган пред откриващия се през днешния ден Световния конгрес на TRT в Истанбул.

Държавният глава съобщи, че Турция желае да укрепи още повече договорката за зърнения кулоар , за чието основаване оказа помощ това лято ", и по думите на Путин, да изпрати (зърно) по този кулоар в слаборазвитите страни ".

На 22 юли Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна подписаха в Истанбул знаково съглашение за обновяване на износа на зърно от три украински черноморски пристанища, който беше спрян през февруари заради войната на Русия против Украйна.

Няколко дни преди плануваното приключване на периода на деяние на емблематичната договорка за зърно тя беше удължена с още 120 дни , считано от 19 ноември.

" Въпреки че истанбулският развой наподобява пресечен от развиването на събитията на терен, той към момента остава идеалната основа за договаряния за реализиране на дълготраен мир ", съобщи турският водач.

От самото начало на рецесията Турция организира интензивна дипломация, водена от правилото, че във войната няма да има спечелили, сподели още Ердоган и добави, че Анкара е пионер в мирната дипломация, която ще даде образец на света.

" Докато твърдо защитавахме териториалната целокупност на Украйна, ние се противопоставихме на подхранването на напрежението в района с ирационална политика по отношение на Русия ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР