Турция продължава да отстоява позицията си за запазване на суверенитета

...
Турция продължава да отстоява позицията си за запазване на суверенитета
Коментари Харесай

Ердоган очаква по-решителна позиция на НАТО за Украйна

Турция продължава да отстоява позицията си за опазване на суверенитета и независимостта на Украйна на фона на съветската инвазия в страната.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна НАТО и Европейския съюз, че не са съумели да заемат " решителна позиция " във връзка с съветската инвазия в Украйна.

" НАТО трябваше да предприеме по-решителна стъпка ", съобщи пред кореспонденти Ердоган, чиято страна е член на военния алианс. " Европейски Съюз и други прозападни органи не съумяха да заемат сериозна и решителна позиция сега. Всички те дават на Украйна голям брой препоръки. "

Турция има другарски връзки с Русия и Украйна и се нарежда като безпристрастен медиатор за разрешаване на рецесията. Коментарите на Ердоган идват в миг, когато НАТО би трябвало да организира виртуална среща на върха през днешния ден, на която се възнамерява да бъдат подхванати спомагателни стъпки. Дипломат съобщи пред Агенция Франс Прес, че " на източния фланг на алианса ще бъдат ситуирани спомагателни отбранителни сухопътни и военновъздушни сили и ще има спомагателни военноморски ограничения ".

Ердоган предизвести, че срещата на върха не би трябвало " да се трансформира в елементарен масив от препоръки и осъждания ". " Надявам се, че днешната среща на върха на НАТО ще показва по-решителен метод ", сподели той.

Обръщайки се към кореспонденти в Истанбул Ердоган сподели, че реакцията на НАТО на руската военна офанзива е трябвало да бъде по-решителна, като добави, че самото осъждане не е такава.
Само препоръки и обявление на поддръжка не са задоволителни, сподели още Ердоган, представен от „ Си Ен Ен Тюрк “, съобщи бТВ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР